După aproape un deceniu și jumătate, într-un turneu final euro-regional

martie 10, 2024
Echipa noastră de baschet joacă săptămâna viitoare turneul final al Alpe Adria Cup. SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara se deplasează la Kapfenberg, în Austria.

Acolo se întâlnesc cele mai bune patru echipe ale actualei ediții, care a avut 11 formații la start. Echipa noastră a câștigat Grupa B și va întâlni în semifinale gazda turneului final, Kapfenberg Bulls. Meciul va avea loc marți, 13 martie, de la ora 20,30. Finala se joacă a doua zi.

Timișoara revine într-un turneu final euro-regional la 14 ani de la precedenta participare și la 15 ani după ce găzduia un astfel de turneu final.

În sezonul 2008/2009, câștiga Grupa A din Liga Europei Centrale, cu patru victorii și două înfrângeri, performanță similară cu calificarea în Final 4, turneu organizat chiar la Timișoara. În semifinale, alb-violeții au învins formația cehă Geofin Novy Jicin, cu 90-87.

În ultimul act, în fața unei săli Constantin Jude arhipline (foto), maghiarii de la Albacomp Szekesfehervar treceau de Timișoara cu 92-66. Bănățenii erau antrenați și la acea vreme de Dragan Petricevic și i-au avut printre principalii marcatori ai finalei pe actualul nostru scouter, Nenad Markovic (15 puncte) și actualul antrenor secund, Milos Pesic (14).

Interesant este că adversarul de marți, Kapfenberg Bulls juca în acel ianuarie 2009 la turneul final de la Timișoara, învins în semifinale de Szekesfehervar (79-64).

Faptul că echipa din Austria a participat și la acea ediție dovedește că are tradiție. Kapfenberg își construiește mereu un lot foarte bun, care îi permite să ajungă la astfel de turnee finale. În prezent, nici ei, nici noi nu suntem într-o perioadă foarte bună. Ceea ce mă interesează acum este cum să reușim până marți să avem un lot cât se poate de solid. Avem foarte multe probleme cu accidentări. Asta își pune amprenta nu numai asupra jocurilor, ci și asupra antrenamentelor. În plus, în ultimele două-trei săptămâni suntem pe drumuri, în căutarea spațiului de antrenament.

Dragan Petricevic, antrenor SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara

În sezonul 2009/2010, Timișoara se califica din nou în turneul final din Liga Europei Centrale. Atunci a fost înfrângere în semifinale, cu gazda turneului final, U Mobitelco Cluj-Napoca. În acel sezon, echipa de pe Bega urma să câștige Cupa României, la capătul unui turneu final jucat la Sibiu.

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale