Baschetbaliștii – primele trei meciuri în deplasare; handbaliștii și rugbiștii reiau pregătirile

ianuarie 4, 2024

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara este prima dintre echipele noastre care a luat startul în 2024. Baschetbaliștii s-au antrenat încă dintr-a doua zi a anului, pentru că vor disputa cinci meciuri oficiale în această lună.

Alb-violeții stau în etapa de Ligă Națională de la finalul acestei săptămâni, dar imediat după aceasta se deplasează la Tg. Jiu, pentru restanța cu CSM-ul local, de marți, 9 ianuarie, ora 17.45.

Va urma partida de la București, tot din Liga Națională, cu Dinamo, de vineri, 12 ianuarie, ora 17.45.  Apoi, Leii din Banat reiau și parcursul din Alpe Adria Cup, cu un joc în Cehia, cu BC Kolin, miercuri, 17 ianuarie, ora 18.30.

***

Handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara s-au reunit astăzi (joi, 4 ianuarie). Ei vor pregăti pe plan local partea a doua a sezonului, cu primul meci acasă, la 4 februarie, cu CSM Bacău (în etapa a XV-a din Liga Națională, a doua a returului).

De la reunire au absentat interul Marius Sadoveac și noua achiziție, centrul Giorgi Areshidze, care din 10 ianuarie vor evolua la turneul final al Campionatului European, pentru naționalele României și Georgiei.

În schimb, s-a aflat pe parchet Cristian Fenici, operat la genunchi la mijlocul lunii decembrie. El nu va mai juca până la finalul sezonului, dar a ținut să fie prezent alături de colegii săi.

SCM Poli va disputa câteva partide de verificare al căror program va fi anunțat curând.

***

Rugbiștii reiau pregătirile la 15 ianuarie, sub comanda noului antrenor, Mugur Preda. Și ei se vor antrena pe plan local, dar nu vor juca niciun meci oficial în primele trei luni ale anului. SCM USV Timișoara va intra în competiție direct în finala Cupei României, o restanță din sezonul 2023.

De la reunirea programată la mijlocul lunii vor absenta jucătorii ce vor primi convocare la lotul naționale pentru partidele din februarie, din Rugby Europe Championship, listă neanunțată încă de FRR.

Fundașul Marius Simionescu a suferit o lovitură la mandibulă, în ultimul meci al sezonului trecut, finala mică a Ligii Naționale, câștigată cu Steaua, 26-8, la București. Simionescu a fost operat în decembrie și nu va poate juca până în luna martie.

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale