„Este important să existe reglementări, dar limitarea salarială să nu se aplice doar unora”

ianuarie 19, 2023
Președintele Consiliului de Administrație al clubului nostru, Sorin Șipoș, a prezentat o schiță financiară pentru anul 2023 și a făcut retrospectiva anului pe care l-am lăsat în urmă. Invitat al emisiunii „Arena Sportivă”, de la Tele Europa Nova, Șipoș a vorbit și despre cele mai noi reglementări din domeniul bugetar.

Președintele CA a precizat că bugetul pentru anul pe care l-am început va fi la aproximativ aceeași valoare cu cel de pe 2022, urmând a fi indexat cu rata inflației.

Sorin Șipoș a declarat, de asemenea, că este important să existe un plafon pentru salariile jucătorilor plătite din bani publici.

„În preocuparea noastră pentru utilizarea eficientă a banului public și de a găsi o limită ne-a ajutat Curtea de Conturi și s-a stabilit că această limită este salariul viceprimarului, adică 8×2.080 lei (salariul de bază minim brut pe ţară). Problema a apărut odată cu noua legislație care prevede că taxele salariale pe care le plătim către stat se raportează la suma de 3.000 de lei, noul salariu minim. Actualizarea s-a făcut doar în domeniul taxelor, nu și al salariului de viceprimar și implicit al salariului jucătorilor! În plus, dintre toate cluburile susținute de administrațiile locale, s-ar putea să fim singurul din țară căruia i s-a impus o astfel de limitare!”

Sorin Șipoș

Președintele CA a explicat politica SCMT de implica trei piloni în finanțarea sportului: administrația publică, mediul academic, mediul privat și a precizat că aceasta a început să dea roade, în special prin aportul financiar de la clubul de baschet și prin susținerea consistentă a echipei de rugby de către Universitatea de Științe ale Vieții (Agronomia), în vreme ce la handbal s-a mers pe ideea creșterii unor jucători în propria pepinieră.

„Această limitare salarială ne-a obligat să apelăm la mediul privat, iar managerii de secții duc greul aici. De asemenea, ne-a determinat să fim cât mai transparenți. Inclusiv în Consiliul de Administrație avem un membru din domeniul privat, adică de la OHMA, pentru că așa am stabilit: partenerii care contribuie cu sume de la 50.000 euro/sezon în sus au reprezentare în CA și un cuvânt important de spus în luarea deciziilor”

Sorin Șipoș

Șipoș își dorește să vadă cât mai mulți timișoreni în tribune, oameni care să se bucure de un adevărat spectacol.

„Dacă vă uitați atent, chiar la meciul de baschet de astăzi (n.r. – cu Steaua București) au fost circa 1.000 de oameni. Cam de anul trecut, numărul fanilor a început să crească acolo, pentru că este și un show, vorbim și despre a te simți bine, a avea parte de un spectacol și dincolo de competiția sportivă, ceea ce se întâmplă deja la jocurile de baschet și ne dorim să se petreacă și la celelalte discipline”

Sorin Șipoș

Președintele CA al SCMT a afirmat că „victoria cu Steaua obținută și cu ajutorul sponsorilor, pentru că acolo există un buget de peste un milion de lei provenit din privat”  și a precizat că Timișoara luptă deseori cu echipe ce dispun de o finanțare mai solidă: „Uneori în spatele scorului mi-ar plăcea să văd și cifrele de buget”!

 

Emisiunea integrală poate fi urmărită la ACEST LINK.

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale