Poli 75, întâlnirea generațiilor

septembrie 23, 20220
Istoria de trei sferturi de veac a secției de handbal de la Politehnica Timișoara va fi retrăită și povestită la acest final de săptămână.

Evenimentele aniversare se vor intercala cu meciuri oficiale, dar și cu o partidă de handbal în 11, în amintirea titlului național din 1956.

„Banatul s-a dovedit mereu o casă bună pentru handbal. Sportul acesta a fost precum o religie pentru partea aceasta a țării. Fiecare comună avea echipă de handbal, erau campionate extraordinare, cu jucători extraordinari. Într-al doilea rând, rolul decisiv în această dezvoltare a handbalului l-a avut spiritul Politehnicii, care este dedicat și sportului”

Viorel Șerban, președinte Fundația Politehnica și fost președinte al clubului

Programul complet – Sâmbătă, 24 septembrie

13:00 Sala Constantin Jude – finala Cupei școlilor „Poli 75” (gimnazii), Colegiul Bănățean – LPS Banatul

14.00 Sala Constantin Jude – meci de juniori 1, LPS Banatul Timișoara – SCM Politehnica

17:00 Sala Constantin Jude – partida de handbal din Liga Zimbrilor : Politehnica Timișoara – CSM Odorheiu Secuiesc

19:30 Stadionul Știința – meci demonstrativ de handbal în 11: CSU Politehnica – SCM Politehnica

 

Duminică 25 septembrie

10:00 – Plimbare cu vaporetto pe Bega

17:00 – Restaurantul universitar al Universității Politehnica Timișoara: Gala festivă – Aniversarea celor 75 de ani de la înființarea echipei de handbal Politehnica Timișoara: „Întâlnirea generațiilor” și lansarea cărții „Povești pe semicercul violet”, semnată de Viorel Jurcuț.

„În 1981, când am venit prima oară la Politehnica, am jucat un an, apoi am plecat trei sezoane la Sibiu, iar în 1985 am fost solicitat să aleg în Politehnica Timișoara și Dinamo București. Am ales Poli și mă bucur în primul rând pentru că am ales nivelul academic al clubului, al colegilor, al echipei. Pentru mine, a fost o onoare să joc la un club precum Politehnica și mă bucur că prin evoluțiile pe care le-am avut și prin rezultate m-am ridicat și ne-am ridicat la nivelul acestui club cu prestanță deosebită”

Alexandru Matei, câștigător al Cupei României (1986) și campionatului (1991) cu Politehnica

Echipa alb-violetă a cucerit patru trofee în istoria sa: titlul national în 1956 (handbal în 11) și 1991, Cupa României (1986, 2019) și a disputat un sfert de finală în Cupa IHF, în ediția 1988/1989.

„Este prima oară în istoria clubului când avem toate grupele de vârstă, de la baby-handbal și minihandbal, la echipele de juniori (J4, J3, J2, J1), echipa de tineret din Divizia A și cea de seniori din Liga Națională, peste 150 de copii legitimați la club. Mai mult, avem parteneriate cu toate echipele din zona metropolitană a Timișoarei. Celebrăm și în acest fel cei 75 de ani de istorie: vrem să vedem cât mai mulți copii în sală sub semnul acestui brand, Politehnica”

Sorin Șipoș, președintele CA de la SCM Timișoara

De altfel, aruncarea simbolică de start a meciul de mâine, SCM Poli – HC Odorheiu Secuiesc, va fi oferită de cel mai tânăr jucător al clubului, Eric Marta, un puști născut la 1 august 2014.

 

Foto: Alexandru Matei, Sorin Șipoș, Viorel Șerban, la conferința de presă de astăzi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale