Parteneriat între Universitatea de Vest din Timișoara și „Leii din Banat”

septembrie 12, 20220

Echipa de baschet a clubului nostru și Universitatea de Vest din Timișoara au devenit, de astăzi, parteneri. Universitatea va sprijini logistic echipa de baschet, care va purta însemnele UVT.

La evenimentul găzduit de UVT au participat rectorul Marilen Pirtea, prorectorul Mădălin Bunoiu, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din UVT, Adrian Nagel, Alina Botezatu (director SCM Timișoara), Dragan Petricevic (antrenor SCM Ohma Timișoara), Sorin Șipos (președintele Consiliului de Administrație SCM Timișoara).

Parteneriatul dintre Universitatea de Vest din Timișoara și SCM Ohma Timișoara are ca obiectiv cooperarea activă, în vederea susținerii și promovării reciproce prin sport și educație.

„Evenimentul are o semnificație uriașă. Eu sunt mai traditionalist de felul meu: când am venit în România – acum 26 de ani, nu? – am venit la o echipă universitară, Universitatea Cluj. Acolo era un U, iar acum un U vine alături de noi, ceea ce înseamnă enorm de mult. Cum unii oameni sunt legați de casa regală, de exemplu, eu sunt legat de simbolul acesta al tinereții, al studențimii, al vibrației unui oraș, căci tinerii, studenții reprezintă vibrația unei cetăți. UVT vine alături de noi și, cu tot respectul față de celelalte universități din oraș, Universitatea de Vest este cea renumită, și pe plan national, și pe plan internațional”

Dragan Petricevic, antrenor principal SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Prin colaborarea stabilită între UVT și SCM Ohma Timișoara părțile vor contribui la promovarea sportului ca stil de viață și a educației pentru sănătate în rândul studenților, cât și pentru întreaga comunitate locală. De asemenea, este vizată susținerea sportului de performanță pentru echipele de baschet și baschet 3×3 la nivel de seniori și juniori. Pe viitor, se urmărește extinderea ariei de colaborare, promovarea pe plan național și internațional, dar și cooperarea activă cu reprezentanți ai mediului economic, social și instituțional, prin organizarea de acțiuni și evenimente comune.

Sigla Universității de Vest va fi purtată pe echipamentele de joc și de antrenament cu care vor evolua „Leii din Banat”.

„Sportul de performanță este bine să fie sprijinit printr-o cât mai bună infrastructură sportivă, dar și prin antrenori și formatori specializați. Toate aceste resurse se regăsesc la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UVT, iar parteneriatul pe care îl deschidem astăzi cu SCM Ohma Timișoara va urmări dezvoltarea oportunităților sportive pentru studenți, dar și susținerea performanțelor Ohma Timișoara. Mult succes sportivilor timișoreni din echipa Ohma Timișoara, în cooperare cu sportivii UVT!”

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT

Marilen Pirtea, Sorin Șipoș și Alina Botezatu, la semnarea parteneriatului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale