O provocare pentru copiii Timișoarei: Cupa Școlilor Generale – SCM Timișoara, baschet

mai 12, 2022

Clubul nostru îi invită pe copiii de gimnaziu pe terenul de sportul. Echipa care în ultimele două decenii a cucerit de două ori Cupa României de baschet pleacă în căutarea de talente și propune o Cupă a Școlilor Generale.

Conferinta Cupa Scolilor Generale
Sergiu Pașca, Dragan Petricevic, Sorin Șipoș, Cosmin Tabără, Cosmin Hogea, la conferința de presă de astăzi

Evenimentul se derulează în colaborare cu Inspectoratul Școlar și va reuni deocamdată șase școli din Timișoara care se vor întrece în cele trei zile de duminică rămase din această lună.

„Și noi, la Inspectoratul Școlar, suntem nerăbdători să înceapă activitățile sportive pentru toți elevii. Atunci când a venit această idee de proiect-pilot am hotărât că tinerii cei mai afectați sunt cei din clasele IV-VI, astfel că întrecerea le este adresată chiar lor”

Cosmin Hogea, inspector școlar general adjunct

Echipele care se vor întrece în această primă ediție a Cupei SCM Timișoara vor avea modelele din lumea baschetului chiar lângă ei: pe banca fiecărei formații școlare va sta un jucător de la trupa de seniori.

Născut la Sarajevo, antrenorul SCM Timișoara, Dragan Petricevic, și-a amintit cum mergeau lucrurile în fosta Iugoslavie, care mereu a fost în topul sportului european:

„Când eram copil și am început să joc baschet, totul a început de la școală, nu de la cluburile private sau de stat. Profesorul de sport din școală, pe care îl văd în fața mea ca și cum totul ar fi fost ieri, ne era tot: părinte și antrenor. Faptul că am avut competiții între școli a adunat împreună părinții, copiii, colegii. Exact asta vrem să facem și în Timișoara”

Dragan Petricevic

Viceprimarul Cosmin Tabără spune că astfel de competiții nu se vor opri doar la disciplina baschet: :

„Mă bucur ca suntem aici și putem anunța un prim pas în ceea ce privește dezvoltarea sportului timișorean. S-a revenit la competițiile școlare care s-au desfășurat de când eram copil și era o bază a sportului timișorean. Putem spune că astăzi anunțăm primul pas în baschet. Nu ne vom opri aici și vom face și la handbal de anul viitor, la fotbal, dar și la celelalte sporturi. Le oferim copiilor o șansă la sport și sănătate. Timișoara are nevoie de educație prin sport, de stimularea sportului de masă și ușor ușor putem ajunge unde ne propunem”

Cosmin Tabără

Președintele Consiliului de Administrație al clubului nostru, Sorin Șipoș, își dorește ca tinerii din oraș să facă sport de la o vârstă cât mai fragedă:

„Ne-am propus să ne întoarcem spre comunitate. SCM are această latură de comunitate în care implicarea copiilor este importantă, iar împreună să realizăm un context în care copiii Timișoarei să facă sport. Cu cât mergem la vârste mai fragede cu cât putem să descoperim valori, cu atât descoperim în ei valorile peste câțiva ani. Va deveni o tradiție. Avem aceeași deschidere spre comunitate. Sperăm că toți copiii Timișoarei să ajungă la 18 ani și să fi pus mâna pe o minge”

Sorin Șipoș

Primele echipe care vor concura la Cupa SCM Timișoara de baschet sunt Loga, Moisil și Generală 2, cu meciuri programate duminică, la sala Constantin Jude.

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale