„Ne îndreptăm spre tineri. Îmi amintesc de Poli din deceniile trecute și performanțele sale obținute cu oameni din zona Banatului”

iunie 24, 2021

Noii manageri ai secțiilor de handbal și baschet ale clubului nostru – Ovidiu Durnea (handbal) și Sergiu Pașca (baschet) – dar și antrenorul băieților de pe semicerc, Atilla Horvath, au fost prezentați în mod oficial.

Prezentare SCM
Prezentarea noilor manageri și a antrenorului echipei de handbal

Cu ocazia acestui eveniment, oficialii clubului au vorbit despre intențiile pentru viitorul sezon și despre întinerirea echipelor:

„Ne îndreptăm spre tineri, pentru că este foarte important să atragem tinerii către sport și de acolo să facem selecția pentru peformanță. Avem aceste trei secții – de baschet, de handbal și de rugby – unde ne putem dezvolta și întinde inclusiv la nivel de județ, pentru că nu putem face performanță doar cu Timișoara și trebuie să avem o colaborare în întreaga zonă”

Cosmin Tabără, viceprimar

Fost handbalist la CSS Timișoara, Cosmin Tabără a rememorat vremurile când echipele de fotbal de la Politehnica Timișoara erau compuse în mare parte din bănățeni:

„Îmi amintesc de echipa de fotbal de la Poli din deceniile trecute și performanțele sale obținute cu oameni din zona Banatului. Și atunci, de ce să nu ne îndreptăm și la handbal, baschet și rugby tot spre întreaga zonă a Banatului. Țin minte, când eram copil făceam handbal la CSS – chiar am fost coleg de echipă cu actualul antrenor, Atilla Horvath – existau foarte multe cluburi și, în plus, se făcea sport la nivel de școală. Trebuie să ne îndreptăm din nou spre copii. Noi, ca Primărie, vom dezvolta un program în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii sportive în școli, pentru că acolo se nasc viitorii sportivi de performanță. Și, până la urma urmei, sportul educă”

Cosmin Tabără

SCM Politehnica Timisoara handbal juniori 1
Handbaliștii juniori 1, vicecampioni naționali

SCM Timișoara a avut trei echipe la turneele finale de juniori, în sezonul 2020/2021: cele de handbal juniori I (vicecampioni, după o finală pierdută la limită – 27-26  – cu CSM București) și juniori II și cea de baschet U16.

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale

Arhivă articole